Pentru noi agricultura durabilă trebuie să includă strategii de prevenire acceptabile din punct de vedere ecologic, economic şi social.
Conceptul de sustenabilitate-Agricultura durabila: toate strategiile de prevenire acceptabile din punct de vedere ecologic, economic și social aplicabile în condiţiile ambientale şi culturale optime: temperatura, lumină, substrat, nutriţie, distanţele de cultivare, definirea protocoalelor de prevenire și controlul materialului vegetal.
În ultimii ani au început să se conştientizeze riscurile asociate cu produsele chimice pentru protejarea plantelor. Aceasta conştientizare a dus la căutarea unor tehnici alternative.
Pentru noi este extrem de important sa eliminăm sau cel puţin să reducem utilizarea produselor fitosanitare, a pesticidelor, etc. care în fiecare zi ne poluează pământul şi, în consecinţă, pe noi înşine.
Caracteristici
Are structură microcristalină cu microcavităţi care conţin apă şi cationi care pot fi schimbate cu alte metale grele, cu micotoxine si cu ioni de amoniu care pot fi reţinuţi şi eliminaţi;
Are capacitate excelentă de schimb de cationi care permite un parcurs încetinit al nutrienţilor și minimizează pierderile naturale din cauza scurgerilor (fosfaţii tricalcieni), absoarbe umiditatea şi limitează apariția bolilor, cu ajutorul microcristalelor care formează o barieră împotriva acestora;
Mod de utilizare
Înrădăcinare : 100 gr în groapa de plantare.
Fertilizare : 500 gr/butaș/an.
Mod de ambalare
Sac rafie (PP) – 25 kg.
Carbonatul de calciu şi magneziu de origine naturală are autorizaţie tip A (autorizate în temeiul Regulamentului (CEE) nr. 2092/91 şi menţinute conform articolului 16 alineatul (3) litera (c) din Regulamentul (CE) nr. 834/2007), fiind inclus în Regulamentul (CE) NR. 889/2008 al CE, Anexă 1 (regulament de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului, privind producţia ecologică, etichetarea şi controlul acesteia).
PRODUS PERMIS ÎN AGRICULTURA ECOLOGICĂ
Ranadament mediu cu până la 27% mai mare.
Creşte productivitatea.
Conţinut mai mare de zahăr în must ( 5-27%) –aciditate scăzută (PH=3.75-4.52)
Mod de utilizare viţa de vie
Aplicare foliară sub formă de pudră uscată:folosiţi 5-8 kg./ha pentru fiecare tratament.
Aplicare foliară în dispersie lichidă: folosiţi la 200 l apă 5 kg de Z7 BIO dispersat în minimul necesar de apă cât să acopere total suprafaţa sau adăugat în amestec cu îngrăşămintele utilizate în mod normal,se fac trei stropiriîn perioada de vegetatie.
Plan de stropiri
Stropirea 1:cand bobul este de dimensiunea
bobului de piper.
Stropirea 2: la compactarea ciorchinelor.
Stropirea 3: la intrarea în pârgă.
Mod de ambalare
Carbonatul de calciu şi magneziu de origine naturală are autorizaţie tip A (autorizate în temeiul Regulamentului (CEE) nr. 2092/91 şi menţinute conform articolului 16 alineatul (3) litera (c) din Regulamentul (CE) nr. 834/2007), fiind inclus în Regulamentul (CE) NR. 889/2008 al CE, Anexă 1 (regulament de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului privind producţia ecologică, etichetarea şi controlul acesteia).
PRODUS PERMIS ÎN AGRICULTURA ECOLOGICĂ
Corectează solurile acide ridicând PH-ul din zona acidă (4-5) nefavorabilă plantelor spre zona slab acidă (5.5-6.5).
Ameliorează aprovizionarea cu Calciu și Magneziu a solului pe termen lung.
Datorită structurii ușor poroase reține anumite microelemente și le eliberează lent pe parcursul dezvoltării vegetale.
Aduce un aport de calciu și magneziu pentru solurile cultivate cu plante ceea ce conferă acestora rezistență sporită, datorită rolulului esențial în dezvoltarea sistemului radicular al tulpinilor.
Mod de utilizare
3 tone/ha o dată la 3 ani,recomandat toamna,dar se aplică în orice anotimp.
Compost: o altă utilizare a dolomitei este pentru formarea compostului, în doza de 5 kg/m3.
Ambalat în sac de rafie cu folie : 10 kg.
Ambalat în sac de rafie cu folie: 25 kg.
Menține pectatiile de calciu timp mai îndelungat în pulpa fructelor, asigurând acestora rezistență mai marelapăstrare și inducerea unor efecte pozitive în rezistența plantelor la atacul bolilor și dăunătorilor.